Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Versija neįgaliesiems LT | EN

KLAIPĖDOS
MIESTAS

NERINGA

 

Minint vegetarų dieną skelbiame konkurso nugalėtoją

Konkurse, vegetarų dienai paminėti, dalyvavo daug dalyvių, pateikusių įdomių bei gardžių receptų. Komisija nugalėtoju išrinko Juniją Tamošiūnaitę-Vėlavičienę, kuri pateikė "Orkaitėje keptų bulvių, įdarytų čili troškiniu, avokadais ir anakardžių grietine" receptą. Laimėtoja apdovanota Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro USB laikmena, praktiška gertuve ir "URBANFOOOD" sveikuoliškų miltelių rinkiniu.


Nugalėtojos receptu dalinamės su visais.

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos čili troškiniu, avokadais ir anakardžių grietine

Jums reikės:

  • saldžiųjų ir paprastų bulvių (mes įprastai kepame tiek, kiek telpa į orkaitės skardą)
  • 1 kubelio ekologiško sultinio
  • 1 svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 saliero stiebų
  • 1 raudonosios arba geltonosios paprikos
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 2 skardinių konservuotų pupelių (skaniausia rinktis dviejų skirtingų rūšių pupeles)
  • 1 didelės skardinės trintų pomidorų (800 g)
  • 1 mažiuko stiklainiuko tirštos pomidorų pastos (5-6 valg. š.)
  • 1 skardinės konservuotų kukurūzų
  • saujelės marinuotų chalapos paprikų
  • 1 valg. š. miso pastos (arba tiesiog druskos pagal skonį)
  • po 1 valg. š prieskonių: čili prieskonių mišinio, raudonėlio, kumino, maltų juodųjų pipirų

Įdarui:

  • 4-5 minkštų avokadų
  • 1 arb. š. česnako miltelių arba granulių
  • žiupsnio druskos
  • šlakelio žaliosios citrinos sulčių
  • laiškinių česnakų arba svogūnų laiškų (nebūtinai) 
  • 1 puodelio bent porą valandų vandenyje mirkytų anakardžių riešutų
  • šlakelio citrinos sulčių
  • šlakelio obuolių acto
  • 0.5 puodelio vandens (grietinei, ne mirkymui)

Eiga:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kol kaista, nuplauti bulves, sudėti ant kepimo popieriumi ar folija dengtos skardos, subadyti šakute kiekvieną bulvę po kelis kartus. Įkaitus orkaitei kepti tol, kol įbedus šakutę bus minkštos (apie 45-60 min.).
  • Kol bulvės kepa, paruošti čili troškinį: nedideliame kiekyje vandens ištirpinti sultinio kubelį, suberti smulkintą svogūną, česnaką, salierą. Troškinti kol suminkštės. Tada suberti smulkiais kubeliais pjaustytas morkas, papriką, įpilti dar šiek tiek vandens (kad daržovės nesviltų, bet ir nevirtų vandenyje). Troškinti apie 15 min. Kol troškinasi, po vandeniu praskalauti pupeles (tokias jas bus lengviau virškinti pilvukams), šaukšte karšto vandens ištirpinti miso pastą, smulkiai sukapoti chalapos paprikas. Galiausiai visus likusius ingredientus suberti į besitroškinančias daržoves, išmaišyti ir uždengus puodą palikti troškintis ant vidutinės kaitros kol visi ingredientai suminkštės ir susijungs skoniai (15-20 min., bet gali trukti ir ilgiau, tad vis paragaukite).
  • Kol čili troškinys kunkuliuoja, išskobkite avokadų minkštimą, sudėkite prieskonius, supilkite žaliosios citrinos sultis ir šakute sutrinkite viską iki vientisos masės. Galite įpjaustyti laiškinių česnakų arba svogūnų laiškų., bet bus skanu ir be jų.
  • Nupylus vandenį nuo mirkytų anakardžių, maisto smulkintuve/trintuve iki vientisos masės sumalkite anakardžių grietinei skirtus produktus. Gausite grietinės skonio ir tirštumo kremą.
  • Iškepus bulvėms dėkite po kelias į lėkštę, su šakute dalinkite jas perpus, ant viršaus kraukite troškinio, trintų avokadų ir anakardžių grietinės.
  • Pažadu: lėkštes išlaižysite iki paskutinio trupinėlio. ;) Skanaus ir į sveikatą!

Bendradarbiaujame:                   plačiau..