Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.
  

 

Versija neįgaliesiems LT | EN

KLAIPĖDOS
MIESTAS

NERINGA

 

Naminių ledų idėjos karštai vasarai



Mango - braškių ledai

 

Ingredientai:

​~ 350 g šaldytų mangų gabaliukai

~ 250 g šaldytų, supjaustytų braškių

1 šaukštas laimo sulčių

 

Gaminimo eiga:

Į virtuvinį kombainą įdėkite mangų, braškių ir žaliųjų citrinų sulčių; trinkite 1–2 minutes. Sustabdykite virtuvinį kombainą ir nugramdykite šonus. Tęskite trinimą dar 2-3 minutes iki vientisos masės, jei reikia, įpilkite pusę puodelio vandens.

 


Bananų ir  riešutų sviesto ledai

 

Ingredientai:

 

2 vidutiniai bananai, nulupti, supjaustyti per pusę ir užšaldyti

60 g  žemės riešutų sviesto

Garnyrui nesaldintas susmulkintas kokosas

 

Gaminimo eiga:

Į virtuvinį kombainą sudėkite bananus ir žemės riešutų sviestą. Trinkite pulsuojančiais paspaudimais iki vienalytės masės. Jei norite, papuoškite kokosu. Patiekite iškart.

 

Pastaba: Prieš įsigydami riešutų sviestą, perskaitykite gaminio etiketę ir atkreipkite dėmesį ar sudedamųjų dalių sąraše nėra palmių aliejaus. Palmių aliejus turi daug sočiųjų riebalų rūgščių. 

 


Braškiniai ledai

 

Ingredientai:

 

~ 450 g  šviežių braškių

2 vidutiniai bananai

1 šaukštas šviežių citrinų sulčių

Pusę puodelio šalto vandens

 

Gaminimo eiga:

 

Supjaustome stambiai braškes ir bananus.  Paskleidžiame braškes ir bananus atskirai ant skardelės ir užšaldome iki kietumo apie 12 valandų.

Leiskite braškėms atitirpti kambario temperatūroje 15 minučių. Dėkite uogas į virtuvinį kombainą; pulsuojančiai trinkite braškes kol jos susipjaustys. Sudėkite šaldytus bananus ir Įpilkite  citrinos sulčių;  trinkite iki vientisos masės apie 2 min., jei reikia, kad pasiektumėte norimos konsistencijos, įpilkite puodelio šalto vandens. Patiekite iš karto arba, jei norite tvirtesnės tekstūros, perkelkite į indą ir užšaldykite iki 30 minučių.

 


Ananasiniai ledai

 

Ingredientai:

~ 500 g  šaldytų ananasų gabaliukų

1 didelis mangas, nuluptas, supjaustytas ir užšaldytas

1 šaukštas citrinos sulčių arba žaliųjų citrinų sulčių

 

Gaminimo eiga: 

Ananasus, mangus ir citrinų (arba žaliųjų citrinų) sultis sutrinkite  virtuviniame kombaine iki vientisos ir kreminės konsistencijos. (Jei naudojate šaldytą mangą, gali tekti įpilti apie pusę puodelio vandens.). Patiekite iškarto.

 


Moliūgo pyrago ledai

 

Ingredientai:

 

4 prinokę vidutiniai bananai, nulupti, supjaustyti ir užšaldyti

400 g moliūgų tyrės

Žiupsnelis cinamono (galima naudoti ir kitus mėgiamus, kvapnumą suteikiančius prieskonius)

2 šaukštai gryno klevų sirupo

Skrudinti smulkinti pekano riešutai garnyrui

 

Gaminimo eiga:

Į virtuvinį kombainą suberkite bananus, moliūgą, cinamoną ir klevų sirupą; trinkite iki vientisos masės. Patiekite papuošdami pekano riešutais.

 


 

  • Na ir pabaigai šaltas užkandžio receptas, kuris patiks ir mažiems ir dideliems...

 

Braškinis graikinio jogurto užkandis

 

Ingredientai:

 

3 puodeliai graikiško jogurto

40g klevų sirupo ar medaus

1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

1,5 puodelio supjaustytų braškių 

Šokolado drožlių papuošimui

 

Gaminimo eiga:

 

Paklokite kepimo popierių į skardelę

Į dubenį įmaišykite jogurtą, klevų sirupą (arba medų) ir vanilę. Paskirstykite ant paruošto kepimo skardos į. Ant viršaus paskleiskite braškes ir pabarstykite šokolado drožlėmis.

Užšaldykite, bent 3 val. Supjauskite ir patiekite.

 


 

 

 

Informaciją paruošė: Mitybos specialistė Urtė Dičmonaitė

Šaltiniai: sam.lrv.lt

Nuotraukos: freepik.com

Receptų autorė: Carolyn Casner

Bendradarbiaujame:                   plačiau..