Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.
  

 

Versija neįgaliesiems LT | EN

KLAIPĖDOS
MIESTAS

NERINGA

 

Pasaulinė maisto diena

ULAC duomenimis, pernai Lietuvoje buvo užregistruoti 459 per maistą ir aplinką išplitę protrūkiai, iš viso juose sirgo 1204 žmonės, iš jų daugiau nei pusė – 805 (66,9 proc.) – buvo gydyti ligoninėse.

Užsikrėtimo riziką ligas sukeliančiais mikroorganizmais mažina:

  • Dažnas ir tinkamas rankų plovimas. Tai paprasčiausias ir saugiausias būdas pašalinti nuo jų užkrečiamųjų ligų sukėlėjus ir  sumažinanti riziką užsikrėsti ne tik per maistą plintančiomis infekcinėmis ligomis, bet ir virusinėmis kvėpavimo takų infekcijomis, gripu;
  • Atsakingas maisto pasirinkimas, atkreipiant dėmesį į gamintojų nurodytą galiojimo ar suvartojimo laiką;
  • Saugus maisto gaminimas – tinkamas apdorojimas karščiu, tinkamas laikymas, tinkama maisto ruošimo ir rankų higiena.

 

 

Saugokime save!

Šaltinis: Užkrečiamų ligų ir AIDS centras (ULAC)

Iliustracija: freepik.com; ulac.lt

 

Bendradarbiaujame:                   plačiau..